Soru : Kombi Üç Yollu Vana Nedir?

Cevap: Oldukça karşımıza çıkan “Kombi üç yollu vana nedir?” sorusunu işinde uzman teknisyenlerimizle cevapladık. 

Üç yollu vana sadece çift esanjörlü kombilerde bulunan sıcak su ile kalorifer konumunu birbirinden ayırmaya yarayan vanadır. Kombi kış modunda iken sıcak su talebi olunca kalorifer konumunu kapatıp sıcak su konumunu açar. Eğer sıcak su talebi yok ise sıcak su konumunu kapatır ve kalorifer konumunu açar. 

Kombi Üç Yollu Vana Neden Arızalanır?

Zaman geçtikçe sudaki kireç miktarından ve aşınmadan dolayı üç yollu vananın iç takımı zarar görebilir. Elektrikli olan üç yollu vanalar zamanla motor sorunu yaşayabilir. Contasında delinme olabilir. Yani üç yollu vanalar zaman geçtikçe bozulur, arızalanır.

Kombi Üç Yollu Vana Arızası Nasıl Düzeltilir?

Evinize uzman teknik servis çağırarak parçayı kontrol etmesini ve yedek parça takmasını sağlayabilirsiniz. Kendiniz bir bilginiz olmadan müdahale etmeye çalışırsanız yanlış bir hamleyle başka parçaları da arızalayabilirsiniz. 

GARANTİ KOMBİ SERVİSİ olarak İstanbul’un her ilçesine sunduğumuz kombi bakımı, kombi servisi, kombi temizleme vb. hizmetlerimizden yararlanmak için hemen iletişime geçin. 

SORU-CEVAP SAYFASINA HOŞGELDİNİZ


Kombinize bakım yaptırmak veya kombinizdeki arıza ile ilgili Size en yakın noktadaki servisimiz hizmet verecektir.  “Kombi Servisi Bölgeleri adlı sayfamızdan Size en yakın temsilcimize ulaşabilir ya da hemen aşağıdaki çağrı merkezi numaramızdan bizi arayabilirsiniz.